Samen de circulaire economie versnellen

C-Recycle: Innovatie en Educatie in Chemische Recycling

Recycle, oftewel het Centre for Chemical Recycling Education and Research, is een grensverleggend project dat gericht is op de overgang van een lineaire naar een circulaire chemische industrie in West-Noord-Brabant. Dit initiatief, gefinancierd door het Just Transition Fund (JTF), combineert innovatieve chemische recyclingtechnieken met uitgebreide educatie- en trainingsprogramma’s om bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Onze Missie
Met C-Recycle willen we de regionale chemische sector versterken door zowel professionals als studenten op te leiden in de nieuwste chemische recyclingtechnologieën. Door praktijkgericht onderzoek, samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen, en on-the-job training (OJT) willen we een nieuwe generatie experts in chemische recycling creëren. Daarnaast richten we ons op bewustwording en acceptatie van chemische recycling in het bedrijfsleven en bij het grote publiek.

Wat We Bieden

Voor Bedrijven: Directe toegang tot de nieuwste chemische recyclingtechnologieën zoals pyrolyse en solvolyse, via samenwerking met topinstellingen en laboratoria. Bedrijven profiteren van een getrainde beroepsbevolking en kunnen deelnemen aan exclusieve netwerkevenementen en conferenties. Ook ondersteunen we start-ups met workshops, pitchcompetities en begeleiding bij het opstellen van bedrijfsplannen.

Voor Studenten en Docenten: Een vernieuwd curriculum dat de laatste innovaties op het gebied van chemische recycling integreert, met een focus op technologie en duurzaamheid. Studenten krijgen on-the-job training en werken mee aan onderzoeksprojecten in de laboratoria, wat hen voorbereidt op een carrière in de groene chemie. Docenten en werkzoekenden kunnen deelnemen aan gespecialiseerde trainingen en onderzoeksprojecten om hun kennis te vergroten.

De Campus Bergen op Zoom neemt de volgende activiteiten in dit project voor haar rekening:

1)  De locatie voor een co creatie pilot plant met faciliteiten voor onderzoek en opleiding.

2) De locatie en de ontvangst van groepen bedrijven, studenten en omwonenden, met als doel meer bewustwording te verspreiden over de transitie van een linaire naar een circulaire economie.

3) Hosten we bijeenkomsten voor lagere en voortgezet onderwijs, ook met als doel bewustwording en kennis te verspreiden over de transitie van een lineaire naar een circulaire economie.

4) Organiseren we 15 netwerk events voor locale bedrijven bericht op de hele waarde keten (grondstof, proces, applicatie) ondernemers met technologische ontwikkelingen op het gebied van chemische recyclen. 

Doe Mee!
We nodigen bedrijven, studenten, docenten en andere geïnteresseerden uit om deel te nemen aan C-Recycle en bij te dragen aan de transformatie van de chemische industrie naar een circulaire toekomst. Neem voor meer informatie contact op met kathalijne@greenchemistrycampus.com

Partners

C-Recycle is een project met steun door de Europese Unie. Projectpartners zijn de Centres of Expertise MNEXT en BWNO van Avans Hogeschool (penvoerder), Agricon Nederland, Corsair Europe, de Green Chemistry Campus, Hogeschool Rotterdam, NPSP, Teqtix, Technische Universiteit Eindhoven en VITO.

Het project C-Recycle heeft een totaalbudget van €3,5 miljoen en wordt medegefinancierd door de Europese Unie, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, uit het Just Transition Fund.