Business Accelerator
voor de opschaling van
Bio-circulaire Innovaties

Team

Het team van de Green Chemistry Campus stelt zich voor:


Marc Lankveld – Business Development Manager

Marc Lankveld heeft veel ervaring opgedaan in de biobased economy. Zo heeft hij een eigen biotech bedrijf gehad (spin-off TU Delft) en is hij met de daar ontwikkelde biobased bouwstenen overgegaan naar Corbion om deze ontwikkeling voort te zetten in een geheel nieuw biopolymeer (PEF). Met het opgebouwde netwerk en zijn ervaring ondersteunt Marc bedrijven op de Green Chemistry Campus bij innovatie en opschaling.


Marcel van Berkel – Business Development Manager

Marcel is een ervaren business development manager met een achtergrond in de chemische industrie, clean-tech, hernieuwbare energie en polymeren & materialen. Marcel studeerde Scheikunde en Bedrijfskunde in Utrecht en werkte meer dan 30 jaar voor bedrijven als Solvay en DSM. 


Sandra Corderí Gándara - Ligine-onderzoeker

Een van de belangrijkste uitdagingen voor de chemische sector is de overgang van fossiele naar hernieuwbare grondstoffen, waarbij de nadruk ligt op een hoog niveau van efficiëntie en hergebruik. Als onderzoeker bij VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek) en de Green Chemistry Campus draag ik graag bij aan deze overgang door het potentieel van lignine te onderzoeken voor de productie van biochemicaliën en materialen via efficiënte downstream processing.


Andreas Nowak – Projectleider Analyse- & Applicatielabs

Andreas is een ervaren manager met een achtergrond in de petrochemie. Na zijn studie scheikunde en promotie op het gebied van theoretische scheikunde/katalyse in Oxford werkte Andreas bij Shell in diverse functies, waaronder onderzoek en ontwikkeling, masterplanning en productie. Zijn laatste functie was site manager van het Shell Technology Centre Amsterdam. Sinds 2020 is Andreas werkzaam vanuit zijn eigen bedrijf dat zich richt op de energietransitie.


Emke Mol – Marketing & communicatie manager

Emke MolVan de positionering van de GCC tot het mede ontwikkelen van diensten, van evenementen organiseren tot PR en van stakeholder management tot social media. Kortom, ik houd me bezig met alles wat met MarCom te maken heeft. Niet alleen voor de GCC, maar ook voor het op de GCC gevestigde Shared Research Center Biorizon. Bij GCC komt alles wat ik belangrijk vind samen: duurzaamheid, innovatie, ondernemerschap, enthousiasme en gedrevenheid.


Joop Groen – Chemisch technoloog, bedrijfskundige (MBA) en ondernemer

Joop GroenBereikbaar voor advies op het gebied van biobased ontwikkelingen, netwerk in chemie, biobased en innovatie, chemische- en procestechnologie, biomassa sourcing/verwerking en toepassingen, business development, ondernemen en persoonlijke ontwikkeling individueel/team.


Eddie Clarijs – Verpakkingsdeskundige

Eddie ClarijsMijn specialisatie is het ontwikkeltraject van circulaire verpakkingen. Bijvoorbeeld verpakkingen die variabel zijn in de tijd die het kost om ze biologisch af te breken.


Miranda Verschuuren – Office Manager

Als officemanager houd ik mij bezig met diverse administratieve, secretariële, financiële en organisatorische werkzaamheden. Een echte spin in het web dus! Ik haal veel voldoening uit het ondersteunen van mijn collega’s; samen werken we aan een duurzamere toekomst!