Business Accelerator
voor de opschaling van
Bio-circulaire Innovaties

Nieuws

15-09-2022

Evodos biedt innovatieve scheidingstechnologie voor circulaire algenproductie en voedingsmiddelenindustrie

Evodos blijft innoveren! Het bedrijf, dat innovatieve apparatuur ontwikkelt en bouwt om vaste deeltjes uit vloeistoffen te halen, lanceert de Evodos 10.5. De algenindustrie is geïnteresseerd doordat de technologie van Evodos niet alleen heel efficiënt is en energie bespaart, maar ook de fragiele cellen waarin zich waardevolle stoffen bevinden, respecteert. Dit is iets wat ook de voedingsmiddelenindustrie aanspreekt.

Lees verder

05-09-2022

Stabican bereidt opschaling op Green Chemistry Campus voor dankzij stimuleringsregeling

Stabican, dat werkzame stoffen uit planten omzet naar ingrediënten voor voeding en medicijnen, bereidt de vestiging van een pilot plant voor voedingsingrediënten op de Green Chemistry Campus voor. Het bedrijf ontvangt hiervoor een bijdrage uit de ‘Stimuleringsregeling Biobased Economy’ van de gemeente Bergen op Zoom en provincie Noord-Brabant.

Lees verder

04-08-2022

Impershield realiseert 100% biobased onkruidbeheersing dankzij stimuleringsregeling

Impershield Europe uit Bergen op Zoom en Natural Plastics International uit Heemskerk zijn erin geslaagd om samen met de Green Chemistry Campus een volledig biobased onkruidbeheersmiddel door te ontwikkelen tot een marktklaar product. Impershield kreeg hiervoor een bijdrage uit de ‘Stimuleringsregeling Biobased Economy’ van de gemeente Bergen op Zoom en provincie Noord-Brabant. Het resultaat: een milieuvriendelijk en betaalbaar middel dat bestrating zo'n 10 jaar onkruidvrij houdt.

Lees verder

02-06-2022

Biorizon spin-off Relement haalt € 1 miljoen op voor de opschaling van bio MPA voor coatings

De op de Green Chemistry Campus gevestigde Biorizon spin-off Relement maakt bekend dat het in totaal € 1 miljoen aan investeringen heeft opgehaald voor de opschaling van bio MPA, een hernieuwbaar ingredient dat kan worden toegepast in verf. Dit maakt coatings niet alleen duurzamer, maar biedt ook superieure eigenschappen waaronder betere krasvastheid. De Green Chemistry Campus feliciteert Relement met deze mijlpaal. 

Lees verder

Volgende pagina