Business Accelerator
voor de opschaling van
Bio-circulaire Innovaties

Nieuws

02-03-2021

TNO’s Biorizon spin-off Relement vestigt zich op Green Chemistry Campus met bio-aromaten voor superieure verf

TNO’s Biorizon spin-off Relement vestigt zich op de Campus. Het bedrijf gaat op commerciële schaal bio-aromaten produceren en verkopen voor toepassing in onder meer smeermiddelen en coatings. Aromaten worden nu nog van aardolie gemaakt en de productie van deze chemische bouwstenen heeft een negatieve impact op het klimaat. De bio-aromaten van Relement vormen een kwalitatief beter en duurzamer alternatief voor fossiele aromaten in bestaande producten. Zo draagt Relement bij aan een groene chemische industrie én betere producten.

Lees verder

26-02-2021

ZCORE oproep: evaluatie van bio-aromaten samples & zeewier bio-raffinage

Biorizon’s ZCORE-projectpartners, waaronder de Green Chemistry Campus, zijn op zoek naar bedrijven die bio-aromatische samples willen testen in harsen of coatings. Daarnaast zoeken we bedrijven die samen de haalbaarheid willen beoordelen van de industrialisatie van zeewierbioraffinageconcepten en de commercialisatie van de productstromen.

Lees verder

17-02-2021

Onderzoek: bio-circulaire economie in Deltaregio levert substantiële bijdrage aan nationale klimaatdoelen

Partners uit de Circular Biobased Delta kunnen in 2030 gezamenlijk 5,4 megaton CO2 per jaar besparen. Dat blijkt uit een onderzoek van CE Delft dat in opdracht van Circular Biobased Delta werd uitgevoerd. De Green Chemistry Campus is betrokken bij 2 van de 21 onderzochte projecten: Shared Research Center Biorizon dat op de Campus werkt aan bio-aromaten op basis van niet eetbare suikers en het CHAPLIN-programma dat bio-asfalt ontwikkelt.

Lees verder

11-02-2021

Fruitleather schaalt productie plantaardig alternatief voor leer op met stimuleringsregeling Green Chemistry Campus

Fruitleather is het eerste bedrijf dat op gaat schalen dankzij de ‘Stimuleringsregeling Biobased Economy – Green Chemistry Campus’. Fruitleather gaat samen met de Campus de productie van leerachtig materiaal op basis van afgedankte mango’s doorontwikkelen naar een productieproces met constante kwaliteit. Voor dit plantaardige alternatief voor leer, waar schoenen, handtassen en textiel van worden gemaakt, bestaat wereldwijde interesse.

Lees verder

Volgende pagina