Samen de circulaire economie versnellen

Nieuws

20-11-2023

Olifantengras heeft er een grote broer bij: Mammoetgras.

Hout raakt op, door de ontbossing wordt het milieu flink aangetast dus moeten er andere grondstoffen voor bouwmaterialen ontwikkeld worden.

Lees verder

15-11-2023

Circulair, biobased en innovatief, de producten van Circulus

Een bankje gemaakt van poep, olifantenpoep. Het klinkt misschien niet echt fris maar bij Artis zijn ze er helemaal blij mee. Deze duurzame bank is samen met de dierentuin in Amsterdam ontwikkeld door Circulus.

Lees verder

15-11-2023

Gevelpanelen van lokale, natuurlijke reststromen: NabascoⓇ

Het heeft de karakteristieke kleur van een rode bakstenen muur met een glooiend relief. Wat is dit voor bijzonder materiaal? Het is een gevelpaneel NabascoⓇ 8012, geproduceerd door het bedrijf NPSP. Het gaat hier om een gevelpaneel gemaakt van biocomposiet. Materiaal dat bestaat uit lokale, natuurlijke reststromen riet, kalk van drinkwaterbedrijven en een gedeeltelijk biobased hars. En de kleur? Die komt van het pigment van fijngemalen dakpannen. Kortom, grondstoffen met een lage of zelfs negatieve CO2 Footprint.

Lees verder

28-09-2023

Ambities delen voor duurzame, composteerbare verpakkingen

Elkaar helpen groeien in circulaire ambities. Dé reden voor Bio4Pack om zich enkele jaren geleden aan te sluiten als lid van de Campus. Directeur Patrick Gerritsen: “De Campus heeft veel expertise en mogelijkheden om innovaties voor verduurzaming te stimuleren.” Zelf maakt Bio4Pack direct impact in de grondstoffentransitie met hun duurzame biobased en composteerbare verpakkingen.

Lees verder

Volgende pagina