Business Accelerator
voor de opschaling van
Bio-circulaire Innovaties

Nieuws

15-11-2021

Nieuwe community member: BioVoice publieksprijswinnaar Comgoed

Comgoed, leverancier van compost, biomassa, champost en grond- en reststoffen, is recent toegetreden tot de Green Chemistry Campus Community. Het lidmaatschap verdiende dit Zuid-Hollandse bedrijf als winnaar van de BioVoice publieksprijs. Binnen de community van de Campus zoekt Comgoed naar aanbieders van plantaardige restproducten, technologie voor het scheiden van dikke en dunne fractie, het scheiden van meststoffen uit waterige fractie en een oplossing om bestrijdingsmiddelen uit digestaat te verwijderen.

Lees verder

18-10-2021

Resultaat BioVoice challenges: 11 innovatiecontracten en 12 andere samenwerkingen

Sinds 2019 haalt het BioVoice programma bij grootbedrijven vragen op naar een biobased of circulaire oplossing voor een bestaand probleem. Mkb’ers en start-ups krijgen de kans hun oplossing in te dienen voor deze ‘challenges’. De meest recente challenge-cyclus van BioVoice eindigde vrijdag 15 oktober. Tijdens een hybride Match Event werden de resultaten gevierd.

Lees verder

11-10-2021

Vruchtbare samenwerking tussen Biorizon co-initiator VITO & Avans-studenten op Green Chemistry Campus

Biorizon co-initiator VITO en Avans Hogeschool werken sinds eind 2018 samen op de Green Chemistry Campus. Ze bieden daar gezamenlijk stages aan rond onderzoek naar het verwaarden van lignine – de stof die stevigheid geeft aan planten – in biopolymeren voor innovatieve toepassingen. Inmiddels loopt de dertiende student stage op de Campus en sinds 1 juni heeft Sandra Corderí Gándara van VITO de Campus als standplaats om het VITO-lab te runnen en studenten te begeleiden.

Lees verder

07-10-2021

MEAM (Microwave Energy Applications Management) breidt uit op de Campus

Het op de Campus gevestigde bedrijf MEAM breidt uit. MEAM biedt microgolftechnologie die productieprocessen rond verwarmen en drogen versnelt en verduurzaamt. Naast de MEAM Explorer, waarmee klanten initiële testen in batches kunnen uitvoeren, staat in de demo facility nu ook een MEAM Dry S4 unit om te testen met een continu proces. Dit komt tegemoet aan de vraag van klanten om op te schalen van een batch testsysteem naar een continu systeem op (semi-)industriële schaal. Daarnaast organiseert MEAM op de Campus een serie trainingen.

Lees verder

Volgende pagina