Samen de circulaire economie versnellen

Locatie

De Green Chemistry Campus is gevestigd op het terrein van SABIC in Bergen op Zoom, een van 's werelds meest toonaangevende producenten van chemicaliën, meststoffen en kunststoffen. Het terrein is daardoor volledig ingericht op het opschalen van biobased innovaties qua infrastructuur, vergunningen en mogelijkheden.

De Campus maakt deel uit van de Biobased Delta en bevindt zich letterlijk op het kruispunt van agro en chemie. Bergen op Zoom is de ideale biobased innovatielocatie. In West-Brabant zijn namelijk diverse agrarische reststromen grootschalig beschikbaar, terwijl er ook veel bedrijven aan de ‘vraagkant’ zijn; bedrijven die manieren zoeken om processen of producten te verduurzamen met biobased materialen of biobased producten.

In de regio zijn diverse chemische plants en gespecialiseerde applicatiecentra aanwezig die kennis en faciliteiten ter beschikking stellen.

Green Chemistry Campus is een COCI

De Green Chemistry Campus is door ChemistryNL aangewezen als COCI: Center for Open Chemical Innovation. In een COCI vindt een jong bedrijf allerlei voorzieningen en milieuvergunningen die nodig zijn om op te schalen.

Green Chemistry Campus heeft de status innovatielab

Het Green Chemistry Innovation Lab – iLab – is een broedplaats voor innovatieve biobased ondernemers die hulp zoeken bij het hun idee te ontwikkelen. Hier kunnen startende innovatieve bedrijven (TRL 1-9) terecht kunnen die zich richten op groene chemie.