Samen de circulaire economie versnellen

REACT - in aanvraag

REACT - Responisble Electronics And Circular end-of-life Treatment 

Het REACT-consortium heeft als doel duurzame waardeketens te ontwikkelen en te realiseren voor verantwoorde productie en recycling van toekomstige grootschalig geproduceerde auto-elektronica, gebaseerd op sterk geïntegreerde in-mould structurele elektronica. Hierbij wordt gebruik gemaakt van bio-based materialen en het terugwinnen van materiaal aan het einde van de levensduur door de industrie in West-Noord-Brabant.

  • Het project richt zich op de ontwikkeling van productie- en recyclingtechnologieën die herwonnen materialen uit toekomstig automotive IMSE* e-afval valoriseren.
  • Het project REACT richt zich op het ontwerpen en implementeren van een uitgebreid ecosysteem dat zich uitstrekt van grondstoffen tot eindgebruikersproducten, inclusief productrecycling/hergebruik, met prioriteit voor de integratie van biobased materialen, verantwoorde productie en efficiënte recycling in de context van automotive IMSE.

* IMSE: techniek van spuitgegoten elektronica (IMSE*) brengt elektronica in dunne, duurzame 3D-plastic oppervlakken

Projectpartners:

TNO, Traxcon b.v., MARAS, Avans University of Applied Science/MNEXT, Mirec, Coolrec, Auto Recycling Nederland, Green Chemistry Campus 

Het REACT project wordt medegefinancierd door de Europese Unie in het kader van het Just Transition Fund (JTF).