Hier werken we samen aan de versnelling
van de grondstoffentransitie

08-07-2014

Veel belangstelling voor mobiele pyrolyse Nettenergy

De mobiele pyrolyseinstallatie van Green Chemistry Campus vestiger Nettenergy staat de laatste tijd flink in de belangstelling!

Nettenergy, sinds oktober 2013 gevestigd op de Green Chemistry Campus, heeft een manier ontwikkeld om waardevolle groene bouwstenen op locatie uit biomassa te halen: de PyroFlash installatie. Hierbij worden houtsnippers in een zuurstofloze omgeving opgewarmd tot temperaturen tussen de 350 en 500 graden Celsius. Deze technologie geeft simultaan in enkele minuten een breed en volwaardig productenspectrum: biokolen, houtazijn en bio-olie. Doordat het om een mobiele bio-raffinaderij gaat, wordt er bespaard op het transport en wordt milieubelasting vermeden. Het resultaat is dat afval waarvoor eerst moest worden betaald nu juist geld oplevert. En dat heeft de aandacht getrokken! 

Eerder dit jaar besteedde het Leidsch Dagblad al uitgebreid aandacht aan Nettenergy. En eind mei werd bekend gemaakt dat Nettenergy in de prijzen is gevallen bij de Start-up Award Biobased 2014 in Rotterdam. 

De OndernemersClub

Op 1 juli zijn er TV- opnames gemaakt voor het nieuwe Omroep Brabant TV-programma 'De Ondernemersclub', waarin Nettenergy de gelegenheid krijgt om de mobiele installatie te pitchen. De OndernemersClub heeft als missie om samen met ambitieuze groeiondernemers en toonaangevende partijen het gaspedaal van de BV Nederland in te trappen. 

Demonstratie oogst en verwerking biomassa

Op 3 juli gaf Rob Vassbinder van Nettenergy een succesvolle demonstratie van zijn mobiele pyrolyse installatie op de bijeenkomst 'Demonstratie oogst en verwerking biomassa' in Rosmalen, georganiseerd door Probos. Ter plekke werd biochar, olie en houtazijn geproduceerd en de gasmotor draaide op het houtgas. Bekijk de presentatie (.pdf) die Rob tijdens dit evenement gaf. 

Cleantech Business Café

Ook de komende tijd is Nettenergy uitgenodigd om de voordelen van mobiele pyrolyse uit de doeken te doen. De eerstvolgende gelegenheid is op dinsdag 15 juli tijdens het Cleantech Business Café in het Drijvend Paviljoen in Rotterdam om 17:00 uur. Aanmelden voor het Cleantech Business Café kan via events@cleantechdelta.nl.