Samen de circulaire economie versnellen

11-04-2024

Rabobank MKB duurzaamheidsbijdrage en transitiefonds

Rabobank helpt ondernemers met de uitdagingen en kansen van deze tijd. Rabobank biedt ondernemers verschillende programma’s, instrumenten en financieringsmogelijkheden aan die specifiek gericht zijn op duurzaam ondernemen. Twee voorbeelden hiervan zijn de Rabo MKB Duurzaamheidsbijdrage en Rabo Transitiefonds.

Rabo MKB Duurzaamheidsbijdrage 

Jij bent als ondernemer een belangrijke schakel op weg naar een duurzamer Nederland. Hiermee helpen we je graag een stap vooruit. Daarom stelt Rabobank €50 miljoen ter beschikking om het MKB in Nederland te helpen verduurzamen en jouw duurzame ambities te realiseren.

Geld terug voor je duurzame stap vooruit
Ben je drie jaar of langer zakelijke klant bij Rabobank? Dan kun je eenmalig 12,5% op het factuurbedrag van je duurzame investering terugvragen, tot wel €10.000. Lees hier welke voorwaarden nog meer gelden.

Rabo Transitiefonds 

Heb jij plannen om je bedrijf te verduurzamen of een duurzaam project te starten? Is het lastig om je investeringsplannen volledig gefinancierd te krijgen en zoek je aanvullende financiering? Misschien kan het Rabo Transitiefonds helpen. Het Rabo Transitiefonds biedt aanvullende financieringsmogelijkheden van €250.000 tot €2,5 miljoen tegen gunstige voorwaarden. Benieuwd of je in aanmerking komt? Lees meer in de flyer en bespreek het met je accountmanager.

Aanvullende financiering bij verduurzaming
Het Rabo Transitiefonds is een fonds van het Nationaal Groenfonds. Het is speciaal opgezet om Rabobank klanten te helpen met verduurzamen. Want soms zijn je ambitieuze verduurzamingsplannen moeilijk of niet volledig financierbaar. Met het Rabo Transitiefonds hopen we nog meer duurzame ambities van ondernemend Nederland te realiseren.