Samen de circulaire economie versnellen

09-12-2022

Nieuwe directeur Jeroen de Lange wil impact maken in de grondstoffentransitie

De Green Chemistry Campus heeft vanaf heden een nieuwe interim statutair directeur. Jeroen de Lange is een ervaren bestuurder die zowel in het bedrijfsleven als bij overheden zijn sporen heeft verdiend. Deze ervaring maakt hem bij uitstek geschikt om de Campus te leiden.

De Campus is uitgegroeid tot een plaats waar ondernemers, overheden en kennisinstellingen samenwerken aan onderzoek en opschaling van duurzame grondstoffen. Jeroen gaat samen met het team het businessplan van de Campus verder uitvoeren en in gesprek met huidige en potentiële aandeelhouders om de Campus door te ontwikkelen.

Ervaren bestuurder die de taal van verschillende groepen spreekt

Jeroen de Lange (52) is een ervaren bestuurder met zowel ervaring met ondernemers als met publieke organisaties. Zo was hij 11 jaar secretaris en regiomanager bij het ondernemersnetwerk VNO-NCW Brabant en Zeeland en tot mei dit jaar was hij zakelijk wethouder economie, werk en inkomen bij de gemeente Bergen op Zoom, een van de drie aandeelhouders van de Campus. In die laatste rol had hij de Green Chemistry Campus in zijn portefeuille, en daar bleek zijn affiniteit met duurzaamheid.

Jeroen de Lange: “De Campus speelt een belangrijke rol in de transitie naar groene en circulaire grondstoffen. De demohal, laboratoria, kantoorruimtes en experts zorgen dat ondernemers geholpen worden met de verduurzaming en door kunnen groeien. Voor de € 60 miljoen van het Just Transition Fund die begin volgend jaar naar West-Brabant komt zijn concrete plannen in ontwikkeling door bedrijven die zich graag op de Campus willen vestigen. Ik kijk ernaar uit om samen met het team deze kansen te verzilveren en ik nodig bedrijven, kennisinstellingen en overheden van harte uit om contact op te nemen zodat we samen impact kunnen maken in de grondstoffentransitie.”

Dit maakt duidelijk waarom de raad van commissarissen voor Jeroen heeft gekozen. Gerard van Harten, voorzitter van de RvC: “We zochten een ondernemende directeur met gevoel voor stakeholdermanagement en Jeroen past goed in dat profiel. Hij gaat het accent leggen op de relaties met publieke en private stakeholders.”

Over de Campus

De Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom is een locatie waar ondernemers, overheden en kennisinstellingen samen werken aan de opschaling van circulaire grondstoffen. De Campus biedt onder meer:

✓ Demohal

✓ Demo plots

✓ BRZO-5 vergunning

✓ Laboratoria

✓ Experts en een community

✓ Kantoor- en vergaderruimtes

✓ Toegang tot H2, CO en N

Bedrijven, onderzoekers en onderwijs maken zowel op incidentele als op structurele wijze gebruik van deze hoogwaardige voorzieningen. Speciaal voor MKB-bedrijven is er op de Campus een stimuleringsregeling van maximaal 95.000 euro per bedrijf voor gebruik van bovenstaande faciliteiten en diensten.

Daarnaast heeft de Campus de unieke gelegenheid om ondernemers te helpen met aanvragen voor het Just Transition Fund. Dit is een Europese subsidie die vanaf februari in West-Brabant beschikbaar komt voor innovatie, infrastructuur en arbeidsmarkt, op het gebied van de grondstoffentransitie.

Contact

  • Neem voor meer informatie over de Green Chemistry Campus contact op met business development manager Marc Lankveld via m.lankveld@greenchemistrycampus.com of +31 (0)6 31 04 24 53.
  • Jeroen de Lange plant de komende tijd kennismakingen in. Als je hem eerder wilt spreken, dan kun je hem contacteren via jeroen@greenchemistrycampus.com of +31 (0)6 25 05 15 06.