Samen de circulaire economie versnellen

07-03-2022

Nieuwe business development manager Green Chemistry Campus: Marc Lankveld

Per 7 maart gaat Marc Lankveld aan de slag als business development manager bij de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom. Marc werkte voorheen als VP Biobased Innovations bij Corbion en is zeer gedreven om de biobased economy realiteit te maken.

Directeur Connie Paasse is verheugd met de komst van Marc: “Ik ben heel blij dat we iemand met deze passie en ervaring in de biobased chemie hebben kunnen aantrekken! Dit zal zeker bijdragen aan het verder op de kaart zetten van de Green Chemistry Campus als een sterke entiteit in het circulair biobased ecosysteem in Zuid-West Nederland”.

Stevige achtergrond in biobased chemie

Na een studie chemische technologie in Delft met als afstudeerrichting bioprocestechnologie, werkte Marc sinds midden jaren 90 in diverse functies aan het vervangen van petrochemische grondstoffen door biogrondstoffen. Zo was hij directeur/eigenaar van biotech bedrijf BIRD Engineering BV, een spin-off van TU Delft. Tot voor kort werkte hij als VP Biobased Innovations bij Corbion aan de ontwikkeling van 100% biobased PEF, een biopolymeer op basis van suikers. Daarnaast werkte Marc in diverse ondersteunende rollen bij onder meer Bioprocess Pilot Facility en biotech start-up DAB in Delft.

Naast zijn rol als business development manager bij de Campus, blijft Marc betrokken bij het opzetten van een start-up voor de opschaling van FDCA- technologie. FDCA is een groene chemische bouwsteen voor PEF, een biopolymeer dat onder meer wordt toegepast in verpakkingen.

Scale-ups ondersteunen in hun ontwikkeling en opschaling

Marc gaat op de Campus bouwen aan de biobased economy door groeiende biobased en circulaire bedrijven te interesseren om zich te vestigen op de Campus. Zijn netwerk komt daarbij goed van pas. Daarnaast ondersteunt hij bedrijven in hun ontwikkeling en opschaling.

Green Chemistry Campus

De Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom is een incubator waar ondernemers, overheden en kennisinstellingen werken aan de opschaling van biobased en circulaire innovaties. De focus ligt op technologieën, bouwstenen en producten waarmee we de grootste impact kunnen maken: pyrolyse, bio-aromaten en applicaties met superieure eigenschappen. De Campus biedt laboratoria, een demo facility, kantoor- en vergaderruimtes, technologische en bedrijfskundige expertise en een levendige community van gelijkgestemde ondernemers die elkaar graag verder helpen. Zo werken we samen aan de totstandkoming van een circulaire economie en een sterke regio.

Contact

Wil je kennismaken met Marc of heb je een vraag? Neem dan contact met hem op via m.lankveld@greenchemistrycampus.com of +31 (0)6 31 04 24 53.