Business Accelerator
voor de opschaling van
Bio-circulaire Innovaties

10-09-2021

Nieuw teamlid: Andreas Nowak – Projectleider Analyse- & Applicatielabs

De Campus verwelkomt Andreas Nowak. Andreas is een ervaren manager met een achtergrond in de petrochemie. Vanuit de Campus werkt Andreas de komende maanden samen met Shared Research Center Biorizon en Centre of Expertise Biobased Economy aan het vergroten van de synergie tussen de huidige analyse- en applicatielaboratoria.

De partners gaan na hoe ze het beste kunnen voorzien in de behoeften van de industrie en hoe ze de reeds aanwezige kennis, ervaring en apparatuur optimaal kunnen ontsluiten en verder kunnen uitbouwen. Daarnaast kijken ze naar de aansluiting op het bestaande onderwijs en onderzoek. Zo werken we samen aan een circulaire bio-economie en een sterke regio.

Ervaren manager met een achtergrond in de petrochemie

Na zijn studie scheikunde en promotie op het gebied van theoretische scheikunde/katalyse in Oxford werkte Andreas bij Shell in diverse functies, waaronder onderzoek en ontwikkeling, masterplanning en productie. Zijn laatste functie was site manager van het Shell Technology Centre Amsterdam. Sinds 2020 is Andreas werkzaam vanuit zijn eigen bedrijf dat zich richt op de energietransitie. Dit project sluit mooi aan bij zijn ambitie om te helpen bij het vernieuwen van processen op basis van groene grondstoffen en bij het ontwikkelen van nieuwe producten.

Neem voor meer informatie contact op met Andreas via andreas.nowak@kpnmail.nl of +31 (0)6 12 18 97 32.