Business Accelerator
voor de opschaling van
Bio-circulaire Innovaties

07-10-2021

MEAM (Microwave Energy Applications Management) breidt uit op de Campus

Het op de Campus gevestigde bedrijf MEAM breidt uit. MEAM biedt microgolftechnologie die productieprocessen rond verwarmen en drogen versnelt en verduurzaamt. Naast de MEAM Explorer, waarmee klanten initiële testen in batches kunnen uitvoeren, staat in de demo facility nu ook een MEAM Dry S4 unit om te testen met een continu proces. Dit komt tegemoet aan de vraag van klanten om op te schalen van een batch testsysteem naar een continu systeem op (semi-)industriële schaal. Daarnaast organiseert MEAM op de Campus een serie trainingen.

MEAM: microgolftechnologie voor industriële processen

In de demo facility van de Campus heeft het bedrijf de MEAM Explorer geïnstalleerd. Daarmee kunnen bedrijven uit de biogrondstoffen-, coatings- en (bouw)materialenindustrie sinds maart 2020 experimenten laten uitvoeren om materialen op industriële schaal snel te verwarmen of te drogen. Nu is dit uitgebreid met MEAM Dry S4 unit zodat klanten hun testen onmiddellijk op kunnen schalen, op dezelfde locatie en nog dezelfde dag. Hier is veel animo voor.

Duurzaam, energie-efficiënt & snel

Met microgolftechnologie kunnen industriële processen worden uitgevoerd zoals drogen, verwarmen, temperen, pasteuriseren, steriliseren, conditioneren, ontdooien, lijmen, sinteren en blancheren. Microgolftechnologie heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere technieken zoals stoomdrogen en de wervelbedoven. Zo is er bij microgolftechnologie geen CO2-emissie, doordat gebruik wordt gemaakt van elektriciteit. Door de efficiency in energieoverdracht wordt bovendien relatief minder energie verbruikt en gaat het drogen zeer snel.

Ontdek de mogelijkheden van microgolftechnologie

Bedrijven die meer willen weten over de voordelen van microgolftechnologie voor hun proces kunnen zich inschrijven voor MEAM’s eendaagse Training Days. Deze vinden plaats op:

  1. 12 oktober
  2. 17 november
  3. 7 december

Tijdens deze trainingen komt het volgende aan bod:

  1. Het werkingsprincipe van microgolfstraling in wisselwerking met materialen en vloeistoffen.
  2. De componenten van een microgolfsysteem.
  3. Veiligheid van microgolven.
  4. Toepassingsmogelijkheden in de industrie.
  5. Zelf praktische ervaring opdoen.

Bedrijven die (mogelijk) aan de slag willen met microgolftechnologie kunnen op de Campus bovendien gebruik maken van de MEAM Explorer om te testen welke winst in termen van snelheid, energiegebruik en CO2-reductie behaald kan worden. Tot slot is MEAM altijd op zoek naar organisaties die samen willen werken binnen projecten waar microgolftechnologie een rol speelt. 

Meer informatie & contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Kendra Rademaker via kendra.rademaker@meam-international.com of +31 (0)6 45 40 35 23.