Business Accelerator
voor de opschaling van
Bio-circulaire Innovaties

07-09-2021

Jiffy Group sluit zich aan bij Green Chemistry Campus Community

Onlangs is Jiffy toegetreden tot de Green Chemistry Campus Community. Jiffy, dat internationaal actief is in de tuinbouwsector, ontwikkelt en produceert innovatieve en duurzame substraten en teeltsystemen. De Nederlandse tak van Jiffy nam dit jaar deel aan de derde editie van het BioVoice programma dat vragen van grote bedrijven koppelt aan oplossingen van MKB-bedrijven. Via de Campus zoekt Jiffy biobased materialen als grondstof voor potgrond en andere substraattoepassingen.

Duurzame vezelalternatieven

Als toonaangevend leverancier van biobased potten, pellets, kokosproducten, substraten en pluggen werkt Jiffy continu aan duurzame oplossingen. Momenteel is Jiffy op zoek naar duurzame vezelalternatieven.

De meeste potgrond bestaat momenteel voor een groot deel uit veen. Het voordeel van dit materiaal is dat het zeer goed water en lucht vasthoudt, licht van gewicht is en een neutrale basis vormt. Daardoor kan de samenstelling van de voedingsstoffen voor elk kweekscenario op maat worden samengesteld. Het nadeel is dat veen een niet-hernieuwbare hulpbron is.

Jiffy werkt al geruime tijd aan de uitbreiding van hun portfolio aan grondstoffen en producten, zoals blijkt uit hun productiefaciliteiten voor kokosvezels. Met de recente lancering van hun nieuwe duurzaamheidsverslag & vijfjarenplan geeft Jiffy prioriteit aan de vraag naar meer lokale en circulaire materialen. Zoals alternatieven voor veen, minerale meststoffen of additieven die de weerbaarheid van planten tegen plagen en ziektes vergroten. In lijn met dit plan is Jiffy nu op zoek naar biobased alternatieven.

Tara Duggan, Product Innovator bij Jiffy: "Bij Jiffy kijken we ernaar uit om ons aan te sluiten bij de community van de Green Chemistry Campus, omdat deze community actief kijkt naar biomaterialen; niet als een afvalstof zoals het in het verleden werd gezien, maar als een hulpbron die we kunnen ontsluiten zodra we de juiste tools hebben om dat te doen. We kijken ernaar uit om het potentieel van deze producten voor de tuinbouwindustrie te verkennen en meer lokale en circulaire oplossingen voor onze klanten te creëren."

Meer informatie & contact

Voor meer informatie over Jiffy kun je contact opnemen met Product Innovator Tara Duggan via Tara.Duggan@jiffygroup.com of +31 (0)6 27 49 53 75.