Samen de circulaire economie versnellen

10-06-2024

Duurzaam hout van familiebedrijf Gooskens

Biobased bouwen wint snel aan populariteit als een duurzame bouwmethode die het potentieel heeft om de bouwsector te revolutioneren. Door gebruik te maken van hernieuwbare, biologische materialen, biedt biobased bouwen een ecologisch verantwoord alternatief voor traditionele bouwmethoden. Zo komt houtbouw steeds meer in de belangstelling te staan als een natuurlijke en hernieuwbare oplossing.

Dat merken ze ook bij Gooskens Hout Groep, één van de grootste vurenhoutleveranciers in de Benelux en hun producten worden veelvuldig toegepast in onder andere de prefab-industrie, blokhuttenindustrie en timmer- en houtbouw. “Ons verhaal gaat over continuïteit van het familiebedrijf en het duurzaam streven naar de beste oplossingen voor onze klanten. Over samen werken aan een betere, groenere en socialere wereld”, aldus Raby Malki, R&D bij Gooskens Hout.

Gooskens Hout levert uitsluitend gecertificeerd vurenhout uit de duurzame bossen van Scandinavië en Centraal Europa. Daarnaast werkt de R&D afdeling van Gooskens Hout aan verdere verduurzaming van het vurenhout. Rabi van Malki, R&D bij Gooskens, ziet ontwikkelingsmogelijkheden binnen het BIO-CAPPP project om bouwstenen, biopyrrool, te ontwikkelen dat houtverduurzaming bevordert. Wil je meer weten over de activiteiten van Gooskens Hout neem dan een kijkje op hun website Gooskens Hout - Specialisten in vurenhout sinds 1863.