Samen de circulaire economie versnellen

31-07-2024

CRC Circulair Recycling Company biedt innovatieve oplossingen voor verwerken windmolenbladen

In de komende jaren zal het aantal afgedankte windmolens wereldwijd in hoog tempo stijgen. Vooral de wieken vormen een groot probleem vanwege hun moeilijke verwerking, waardoor ze vaak op de afvalhoop belanden.

Windmolenwieken zijn voornamelijk gemaakt van composietmaterialen zoals glasvezel en koolstofvezel. Deze materialen zijn sterk en licht, maar ook moeilijk te recyclen.

CRC Circular Recycling Company heeft een geavanceerde systematiek ontwikkeld voor het inzamelen, sorteren en recyclen van thermohardend composiet (vliegtuigen, dakkapellen, en windmolenwieken). CRC biedt een innovatieve oplossing tegen lagere kosten dan traditionele afvalverwerking.


Recyclingproces: Thermohardend composiet wordt ingezameld en zorgvuldig gesorteerd. Door mechanische bewerking kan 70% verwerkt worden, de overige 30% wordt verwerkt via een chemisch proces om pyro-olie te produceren, een waardevolle grondstof voor nieuwe plastics. Het gerecyclede materiaal wordt inmiddels al toegepast in de bouw- en infratechniek. http://www.c-r-c.nl