Samen de circulaire economie versnellen

16-04-2024

Circulaire economie in de praktijk: vijf soorten afval recyclen tot tientallen nieuwe producten

De circulaire economie is met vlagen ongrijpbaar. Een wereld waarin ‘afval niet bestaat’, hoe ziet die er eigenlijk uit? Wat ons betreft begint zo’n grote vraag, met kleine voorbeelden. Want er is al veel mogelijk op het gebied van afval recyclen tot hoogwaardige producten.

Eerst een stukje achtergrond. Want geen gerecycled product, zonder geschikte afvalstroom. PreZero, een internationaal bedrijf in afval- en recyclemanagement, haalt afval-, of eigenlijk grondstofstromen op bij bedrijven, gemeenten, en milieustraten. “Na een reinigings- en sorteerslag komt het bruikbare afval niet alleen terecht bij grote verwerkers. Er zijn ook ondernemers, ontwerpers, kunstenaars en andere creatieve geesten die hier iets moois of praktisch van kunnen maken. Veel van deze makers zitten in het netwerk van VerdraaidGoed, zij helpen circulaire ondernemers hun gerecyclede producten in de spotlight te zetten. 

Met VerdraaidGoed maken we van de afvalstroom van de één, weer nieuwe producten voor de ander. Zo heb je een tevreden klant die van zijn afval af is, werk en inkomsten voor creatieve ondernemers en blije afnemers dankzij producten met een circulair verhaal.

We zien dat bedrijven duurzaamheid graag tastbaar en zichtbaar willen maken. En dit is een mooie manier om daarin een eerste stap te zetten. Fijn dat we dat samen met VerdraaidGoed heel concreet kunnen maken. Lees het volledige artikel op de website van PreZero: Circulaire economie in de praktijk (prezero.nl)

Speciaal voor zakelijke klanten is er de webshop Ditisniksnieuws.nl. Daar vind je allerlei producten gemaakt van afvalstromen. Ben je benieuwd welke, neem dan eens een kijkje op de website: Dit is niks nieuws | Afval is waardevol.