Samen de circulaire economie versnellen

15-11-2023

Circulair, biobased en innovatief, de producten van Circulus

Een bankje gemaakt van poep, olifantenpoep. Het klinkt misschien niet echt fris maar bij Artis zijn ze er helemaal blij mee. Deze duurzame bank is samen met de dierentuin in Amsterdam ontwikkeld door Circulus.

Van biobased zitbanken en prullenbakken, faunarasters, hekwerken, reflectorpalen, plantenbakken tot circulaire schuttingen, Circulus maakt het met het oogpunt van verduurzamen van openbare ruimtes. Naast kant-en klare eindproducten kan er ook maatwerk geleverd worden. De producten zijn gemaakt van afvalstromen uit natuurvezel en kunststof.

Het doel van Circulus is om natuurvezel en kunststof afvalstromen daadwerkelijk circulair te maken. In hun bedrijfsfilosofie is de circulaire keten leidend en het gevolg hiervan zijn biobased producten voor een circulaire economie. In een circulaire economie worden reststromen beschouwd als potentiële hulpbronnen die opnieuw kunnen worden gebruikt, gerecycled of omgezet in nieuwe producten of materialen in plaats van te worden weggegooid. Om impact te maken werkt Circulus aan een breed pallet aan verschillende afval-en reststromen. Vanuit de natuurvezelkant moet je denken aan bermgras, olifantengras en afvalhout. En vanuit de kunststofkant verschillende afvalstromen zoals o.a. PE, PP, HDPE, EPS etc. Je zou het niet meteen denken maar de combinatie van natuurvezels met kunststof voegt een meerwaarde toe aan het product. De karaktereigenschappen worden namelijk verbeterd omdat de natuurvezels een matrix vormen waar het kunststof aan bindt.

Wil je meer informatie over het productieproces en de mogelijkheden voor jouw bedrijf bezoek dan de website https://circulusbv.com/project/biobased-picknicktafel/