Business Accelerator
voor de opschaling van
Bio-circulaire Innovaties

Technologische Support: maak je innovatie superieur

Heb je een technische vraag? De Green Chemistry Campus heeft verschillende inhoudelijke experts bij wie je terecht kunt.


Henri Grünbauer – Expert biobased productontwikkeling

Henri Grünbauer is een zeer ervaren chemisch productontwikkelaar. Vanuit technisch-wetenschappelijke expertise adviseert hij onafhankelijk over de ontwikkeling van chemische producten op basis van tweede en derde generatie biogrondstoffen.

Henri weet als geen ander de vertaalslag te maken van een (wetenschappelijk gevalideerd) idee naar een commercieel product. Zowel bij bestaande producten als bij nieuwe, waarbij producten desgewenst ook beschermd kunnen worden met een patent.

Henri Grünbauer is gecertificeerd 6sigma 'black belt’ wat inhoudt dat hij zeer ervaren is in het leiden van projecten om tot maximale kwaliteit te komen. In voorkomende gevallen steekt hij zelf de handen uit de mouwen om een goed idee te testen. 

Contact: hgruenbauer@hetnet.nl of +31 (0) 6 41 17 48 80.


Joop van Hesteren – Fysisch en organisch chemicus

Heb je een chemisch gerelateerde vraag? Joop heeft het antwoord paraat. En heeft hij dat onverhoopt niet, dan zoekt hij het voor je op. In de literatuur, of in zijn uitgebreide netwerk. Joop is gespecialiseerd in chemicaliën voor de grafische en farmaceutische industrie, maar je kunt met al je chemische vragen bij hem terecht.

Contact: j.vanhesteren@greenchemistrycampus.com of +31 (0) 6 11 64 68 99.


Joop Groen - Chemisch technoloog & ondernemer

Je kunt Joop bellen voor advies op het gebied van biobased ontwikkelingen, netwerk in chemie, biobased en innovatie, chemische- en procestechnologie, biomassa sourcing/verwerking en toepassingen, business development, ondernemen en persoonlijke ontwikkeling individueel/team.

Contact:  joop@viridebio.eu of +31 (0) 6 51 91 80 96.


Pablo Ortiz – Green Chemistry & Biopolymer Expert

Pablo is een Engelstalige expert op het gebied van duurzame chemie. Hij heeft een achtergrond in organische chemie (MSc in industriële chemie, PhD in organische chemie) en kan helpen bij het ontwerpen of beoordelen van de meest geschikte chemische modificaties voor producten. Daarnaast heeft hij veel ervaring met de ontwikkeling van biopolymeren, met name op basis van lignine. Werk je aan biobased epoxyharsen, polyurethanen, polyester of acrylaten? Pablo kan adviseren over de grondstoffen, het proces, de toepassingen en de markt.

 

Contact: Stuur Pablo een Engelstalige e-mail


Eddy Broekaart – kleurenwetenschapper

Na gewerkt te hebben in de offshore, weg- en waterbouw, zetmeel scheiding en polymeer onderzoek ben ik beland in kleuronderzoek. Als kleurwetenschapper heb ik me verdiept in de theorie, voornamelijk in kleuren fysica om te begrijpen wat kleur is. Wat is de relatie tussen licht en kleur, hoe wordt (de juiste) kleur gecreëerd, hoe kun je kleur meten, verkleuring etc. Ik heb meer dan 20 jaar gewerkt aan onderzoek en toepassing voor inkleuren van plastics. Ik wil graag geïnteresseerden helpen met kleurtrainingen en consultatie.

Contact:  ellbroekaart@gmail.com 

 


Eddie Clarijs – Verpakkingsexpert

Eddie heeft een lange en bewezen track record in het ontwikkelen van nieuwe biobased verpakkingen. Hij is dan ook dé verpakkingsdeskundige van West-Brabant en omstreken. Eddie richt zich op alle verpakkingsvraagstukken met een biobased component. Karton, glas, kunststof, blik, de etiketten: Eddie bijt zich vast in jouw vraag en laat pas los als er een antwoord is.

Contact: e.clarijs@greenchemistrycampus.com of +31 (0) 6 28 06 49 16.


Zoek je een andere expert?

In ons netwerk zitten nog veel meer (biobased) deskundigen waaronder:

  1. Technologiecoach
  2. Lignine-expert
  3. Pyrolyse-expert

Daarnaast kun je onderzoek uit laten voeren door trainees. Wil je meer weten? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.