Samen de circulaire economie versnellen

Innovation Lab: van idee tot innovatie

Duik dieper in innovatie, in ons Innovation Lab. Met topinstituten als VITO en TNO, maar ook met Avans Hogeschool en haar studenten.

Vooral bijzonder en het noemen waard, is dat we met 2.500 kilo afvalstromen per dag mogen experimenteren, voor onderzoek en innovaties voor de circulaire economie. Dat is uniek en doen we hier in West-Brabant.

Zo kan er dan ook iets heel bijzonders ontstaan. Bijvoorbeeld Relement, een spin-off bedrijf van onderzoeksorganisatie TNO/Biorizon. Zij zorgen voor de ‘revolutie’ in de verfindustrie met hun bio-aromaten. Door aardolie te vervangen door plantenresten zijn verf en coatings zoals we die op bruggen en windmolens smeren straks volledig biobased. En die ‘revolutie’ startte in Bergen op Zoom, op de Campus.  

Jouw project in het iLab?

Wist je dat onze ruimtes en demofaciliteiten, inclusief vergunning, beschikbaar zijn voor innovatie, testen en demo’s? Dus, heb jij ook de ambitie om een project te starten rondom de versnelling van de grondstoffentransitie? Of wil je gebruikmaken van onze laboratoria, met alle kennis en kunde? Neem dan contact op met Kathalijne Kollen.