Business Accelerator
voor de opschaling van
Bio-circulaire Innovaties

28-09-2022 / Breda

Netwerkbijeenkomst Just Transition Fund West-Noord-Brabant

De Europese Unie stelt circa 60 miljoen euro subsidie beschikbaar om Mkb’ers en kennisinstellingen in West-Noord-Brabant te ondersteunen bij hun transitie naar klimaatneutraal ondernemen. Naar verwachting wordt dit ‘Just Transition Fund’ (JTF) eind dit jaar of begin volgend jaar opengesteld. Om hier optimaal op voor te sorteren en samen kansen te creëren, organiseren provincie Noord-Brabant, gemeente Breda en Stimulus Programmamanagement op donderdag 28 september een netwerkbijeenkomst voor ondernemers.

Over het Just Transition Fund (JTF)

Bedrijven staan voor grote uitdagingen, zoals de energie- en grondstoffentransitie. In de aanloop naar 2050 moet de CO2-uitstoot drastisch verminderen en afscheid genomen worden van fossiele brandstoffen. Deze transitie levert veel op, maar brengt ook financiële en sociaal-economische opgaven met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de investering in duurzame energiebronnen en grondstoffen of de omscholing van werknemers. 

Met het Just Transition Fund steunt de Europese Unie specifieke gebieden die het zwaarst door de overgang naar klimaatneutraliteit worden getroffen. De subsidie wordt ingezet voor projecten op het gebied van arbeidsmarkt, innovatie en investeringen in technologie, systemen en infrastructuur.  Het gebied West-Noord-Brabant is een van de zes regio’s in Nederland die in aanmerking komen voor dit subsidieprogramma. Tijdens de netwerkbijeenkomst vertellen we u graag meer over de subsidiemogelijkheden, het aanvraagproces en de instanties waar u terecht kunt voor antwoorden en advies. Daarnaast bieden we u de gelegenheid om te sparren en netwerken.

Download meer informatie over JTF.

Aanmelden kan via deze link.

Green Chemistry Campus & JTF

Nu is het moment om samen in gesprek te gaan over welke projecten zouden kunnen passen en hoe we samen kunnen werken. De Green Chemistry Campus is met haar unieke locatie (demohal, buitenplaatsen, BRZO level 5 vergunning), kennis, netwerk en ervaring dé locatie voor doorontwikkeling van initiatieven in de groene chemie!

Wij hebben korte lijnen naar het JTF team en werken graag samen met partijen die voor hun initiatieven een vestigingslocatie zoeken in het West-Brabantse JTF-gebied.
Onze business development manager Marc Lankveld vertelt je er graag meer over.